BiHub

naše VIJESTI

FBIG_posts

OTVORILI SMO TRI JAVNA POZIVA ZA UKLJUČENJE U PROGRAM OBUKE I INKUBACIJE U OBLASTI ŽENSKOG ZELENOG I ODRŽIVOG PODUZETNIŠTVA BIHUB II, U JAJCU, TRAVNIKU I LIVNU

Centar za Obrazovanje i Druženje (COD) Jajce (Biznis Centar Jajce),  Centar za edukaciju mladih (CEM) Travnik i Linnovate Business Park, s partnerima pozivaju sve zainteresirane ženske osobe sa zelenom i održivom poslovnom idejom, kao i postojeća mlada poduzeća da prijave svoje poduzetničke ideje za sudjelovanje u besplatnom programu obuke i poslovnom inkubatoru.

 

Više o BiHUB II programu podrške

 Nudimo besplatan program obuke i inkubacije te mentorstvo i coaching za buduće poduzetnice koje imaju zelenu poslovnu ideju u oblastima kao što su turizam, prehrambena industrija, eko-kozmetika, IT, itd. Tražimo ideje koje imaju potencijal za razvoj zelenih poslovnih modela, koji bi uključivali zelene i održive poslovne pristupe i promicali cirkularnu ekonomiju. 

U okviru programa obuke, koji će trajati od 18. 10. – 22. 11. 2023., odabrane učesnice će dobiti potrebna znanja i informacije te smjernice za razvoj i realizaciju vlastitih poslovnih ideja, i to kroz intenzivne radionice na sljedeće teme: 

  1. Uvod u zeleno poduzetništvo 
  2. Osnivanje poduzeća i registracija različitih pravnih lica u BiH 
  3. Zeleni poslovni modeli 
  4. Zeleno i održivo poslovanje 
  5. Upravljanje poduzećem 
  6. Izrada poslovnog plana 
  7. Marketing
  8. Finansije i računovodstvo
  9. Zeleni pitch i prezentacija poslovnih ideja
  10. Individualni sati mentorstva coachinga te grupni coaching 
 

Po završetku obuke, početkom prosinca 2023. godine, s partnerima ćemo organizirati izbor najboljih zelenih i održivih poslovnih ideja u Jajcu, Travniku i Livnu 

Učesnice će predstaviti razvijene poslovne ideje stručnoj komisiji.

Na lokalnom nivou biti će odabrane 4 poslovne ideje za daljnji razvoj i inkubatorski program.

Odabrane ideje će, pored mentorstva, savjetovanja i coworking-a, primiti novčani poticaj u visini 3.000,00 EUR za realizaciju. 

Pogledajte BiHUB II obrazovni modul. 

 

Saznajte više 

OSTANIMO U KONTAKTU!

Ako imate pitanje ili ideju za saradnju, kontaktirajte nas. Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja i detaljno predstaviti naše usluge.