BiHub

naše VIJESTI

IMG_7693

Sandra Jelin Kadrić: “Sa poštenjem i iskrenošću u poslu se može daleko dogurati.”

Sandra Jelin Kadrić dolazi iz Sarajeva u Bosni i Hercegovini. Jedno vrijeme je živjela u Sloveniji, ali je srednju školu i fakultet završila u Sarajevu. Studirala je krajinsku arhitekturu i tri godine radila u ovoj struci, nakon čega je odlučila da promijeni svoj put. Povremeno i dan danas to radi, ali je odlučila promijeniti put i upustiti se u svijet izrade slatkiša. Neki bi rekli da su potpuno različite branše, ali ona se ne bi složila. Oba posla su zaista kreativna. Od 2006. godine bavi se privatnim biznisom. Imala je vrlo uspješan porodični biznis, koji se naziva Torte i To. Nakon određenog vremena fokusirala se samo na proizvodnju premium proizvoda i 2019. godine otvorila ekstenziju pod nazivom Mama Manufaktura. Posvetila se pravljenju knedli i njoka. Ime potiče od njene majke koja ju je naučila da pravi knedle. Sve ima svoje korijene u posebnoj i jako emotivnoj porodičnoj priči, zbog čega je svoju kompaniju nazvala Zaza. Ovo je nadimak kojim se njena ćerka Zala zvala sebe kada je bila mala.

Smatra da je jako važno imati kvalitetan proizvod i dobru priču vezanu uz njega. Ovo će produžiti poslovanje i imati veće šanse za uspjeh. U ponudi ima knedle i njoke, a potom je pripremila i ponudu bez glutena. „Veoma sam srećna što mogu da ponudim ove vrste proizvoda ljudima koji ih žele i trebaju.“ Sretne i zadovoljne mušterije motivišu je u radu. Ona objašnjava: „Ono što volim da radim čini me veoma srećnom. Jednostavno se izgubim u svom poslu.” Najveći izazov je opstati. Tržište se uvijek mijenja i na tom putu se mogu pojaviti mnogi problemi. Ipak, Sandra voli svoj posao i ne bi ga mijenjala.

Žene su nekako odvažnije nego ikad“, njen je odgovor na pitanje o ženama u biznisu. Kaže da tokom cijelog iskustva nije naišla na negativne posljedice. Žene mogu biti veoma vješte u poslu i treba im dati priliku da to pokažu. „Veoma sam srećna što ima mnogo više žena u preduzetništvu, a nadam se da će ih biti više na svim poljima i branšama. “

Kaže da je recept za uspjeh vjerovati u sebe i podržati svoj proizvod stoodstotno. Vrijeme je ključna komponenta jer ništa ne možemo očekivati ​​preko noći. Savjetuje da definirate cilj i pronađete način da ga povežete s potrošačima. „S poštenjem i iskrenošću u poslu možete dogurati veoma daleko“, čvrsto je uvjerena. Ljudi to uvijek prepoznaju. Nada se da će i ubuduće nastaviti sa dobrim poslovanjem i napredkom. Želi da njena ćerka bude ponosna i uživa u porodičnom nasleđu. To joj je jedino važno, da radi dušom i srcem.

Članak je nastao u okviru projekta BIHUB (www.bihhub.org), kojeg financira Ministarstvo vanjskih poslova Republike Slovenije, kroz Program međunarodne razvojne saradnje Slovenije.

OSTANIMO U KONTAKTU!

Ako imate pitanje ili ideju za saradnju, kontaktirajte nas. Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja i detaljno predstaviti naše usluge.