BiHub

naše VIJESTI

IMG_1334

PRVI BIHUB-OV UŽIVO SASTANAK O SUMIRANJU UTISAKA O CIJELOM PROJEKTU

Prvi dan dolaska tima PiNA (Mirna Buić, Maja Drobne, Jadranka Beti i Isidora Marković) u Bosnu i Hercegovinu, Livno i sastanak sa učesnicima BiHUB projekta u Linnovateu, jednom od partnera projekta.

Prisutni poduzetnici (Ante Perković, Tomislav Ivić i Zvonimir Perković) govorili su o napretku svog poslovanja i nekim izazovima koje su na tom putu savladali. Sastanaku je prisustvovala Draga Krešo, ravnateljica Narodnog sveučilišta u Livnu, također jedog od partnera programa.

Povratne informacije bile su izuzetno pozitivne. Svako poduzeće koje je podržano projektom samo je raslo i napredovalo. Ante, Tomislav i Zvonimir podijelili su svoja iskustva i shvatili koliko su daleko stigli od početka projekta 2020. godine. Posao im odlično ide, a imaju i sjajne planove za budućnost.

Također su podijelili neke poteškoće koje su se dogodile na putu. Složili su se da nije uvek sve išlo od ruke i da je na putu bilo mnogo neravnina i prepreka. Najčešći odgovor bio je nezadovoljstvo lokalnom upravom i nepovjerenje u sposobnosti vlasti da pomognu i podrže njihovo poslovanje.

Toliko je potencijala i prirodnih ljepota su u Livnu i šteta je ne iskoristiti ih. Došlo se i pitanje što se može učiniti da se privuku turisti i kako Livno i njegovu zajednicu dovesti na novu prosperitetnu razinu u ovoj oblasti.

Sljedeća tema bila je što PiNA može učiniti da ih nastavi podržavati i koji su njihovi prijedlozi. Neki od odgovora uglavnom su bili usmjereni na promociju i marketing te također neki prijedlozi su uključivali razmjene iskustava kao što su coaching, job shadowing ili čak bratimljenje gradova. PiNA je uzbuđena zbog predloženih ideja i nada se napraviti sličan projekt kao što je ovaj, koji će nastaviti sa podržavanjem poduzetništva i livanjske zajednice.

OSTANIMO U KONTAKTU!

Ako imate pitanje ili ideju za saradnju, kontaktirajte nas. Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja i detaljno predstaviti naše usluge.