BiHub

naše VIJESTI

IMG_1385

PINA ORGANIZUJE RADIONICU O VAŽNOSTI PARTICIPACIJE U OKVIRU BIHUB PROJEKTA

Prvi zvanični događaj u vidu radionice koji organizuje PiNA u Livnu, Bosni i Herzegovini koji se bavi temom važnosti participacije. Događaj je podržao partner projekta Narodno sveučilište Livno, gdje se događaj i održao u kino sali.

Događaj je otvorila ravnateljica Narodnog sveučilišta Draga Krešo, koja je predstavila važnost i uspjehe projekta BiHUB koji ima za cilj potporu ženskom poduzetništvu. Nakon toga krenula je radionica koja govori o važnosti sudjelovanja pod vodstvom PiNA tima. Manifestaciju su upotpunili učenici Srednje ekonomske škole i Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Krnjačevića te brojni gosti iz raznih sfera obrazovanja, uprave i turizma.

Svi prisutni bili su podijeljeni u grupe, kako bi se maksimalno povećao proces sudjelovanja i participacije. Učenice Srednje ekonomske škole imale su zadatak pronaći načine kako na najbolji način podržati žensko poduzetništvo. Bilo je toliko kvalitetnih i kreativnih odgovora kako ženama dati poticaj da se što uspješnije okušaju u poduzetništvu. Dok je drugi izazov bio dati prijedloge za poboljšanje turizma u Livnu. Prijedlozi na ovu temu također su bili izvrsni i vrlo inovativni, što pokazuje koliko su samo mladi ljudi svjesni svega što se oko njih događa te da na bilo koju temu imaju različite ideje i rješenja.

Zadatak Srednje stručne škole bio je da učenici osmisle proizvod koji će predstavljati Livno i privući nove turiste. Neka od idejnih rješenja bila su žičare, unapređenje infrastrukture, izgradnja zipline-a, hipodroma i korištenje endemskih livanskih biljaka u farmaceutske svrhe. Nakon predstavljanja ideja uslijedilo je glasanje gdje je najviše glasova dobila ideja o izgradnji žičare. Učenici, a i organizatori su bili toliko inspirisani i zadovoljni nakon cijele radionice, što govori o njenom uspjehu.

OSTANIMO U KONTAKTU!

Ako imate pitanje ili ideju za saradnju, kontaktirajte nas. Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja i detaljno predstaviti naše usluge.