BiHub

naše VIJESTI

IMG_20220928_135553

Adrijana Buljan: “Moramo se suočiti sa strahom zbog kojeg sumnjamo u svoje sposobnosti.”

Adrijana Buljan dolazi iz grada Livna u Bosni i Hercegovine i bavi se digitalnim marketingom. Iako se još nismo upoznali uživo, imali smo vrlo lijep i inspirativan razgovor preko Zooma.

2019. godine došla je na ideju pokretanja vlastitog posla i pažljivo filtrirala ideje o tome što bi bilo najkorisnije u svijetu marketinga. Primijetila je veliki jaz u digitalnom marketingu u mnogim kompanijama i odlučila da im ponudi svoje usluge kako bi im pomogla da poboljšaju svoje marketinške strategije. Prošle godine je registrirala svoju kompaniju Adparentia i upustila se u poslovni svijet kao strastveni projekat, iako je i dalje imala posao sa punim radnim vrjemenom. Baviti se i jednim i drugim je veliki zadatak, ali ona je vrlo posvećena tome da sve uspješno izbalansira.

„Kreativni kaos me mnogo više motivira od monotonog i ponavljajućeg radnog okruženja“, kaže. Ona je osoba koja uživa u dinamičnom okruženju. To znači da je novi izazovi i prepreke motiviraju da još više radi i postiže bolje rezultate. Priroda njenog posla je takva, pa se zbog toga savršeno uklapaju.

Kao žena u biznisu, nije se osjećala diskriminiranom. Hvalili su je samo što je imala hrabrosti da započne raditi ono što je čini sretnom. Ona naglašava da „žene treba ohrabriti da imaju unutrašnju motivaciju za pokretanje posla.“ Ideja je da je pokretanje nečeg novog rizik, pa bi podrška i ohrabrenje svakome mnogo značilo.

Ima mnogo izvanrednih planova za budućnost. Želi da proširi listu svojih usluga, pa čak i zaposli neke radnike. Njen cilj je motivirati ljude da pronađu svoj put u digitalnom marketingu ako se osjećaju zaglavljeni između poslovnih područja. Postoji mnogo prilika i Adriana želi pomoći i usmjeriti druge na tom putu. Dijeljenje svoje strasti s drugima je uspjeh samo po sebi.

“Postoji mnogo briljantnih umova s inovativnim idejama, ali strah ih sprečava da ih ostvare. Prije nego što krenemo na bilo koji novi put, moramo se suočiti sa strahom zbog kojeg sumnjamo u svoje sposobnosti”, savjetuje ona. Svoja postignuća pripisuje strateškom planiranju i organizaciji. Kaže da je to neophodno za svaki uspješan posao. Savjetuje da svatko tko ima bilo kakvu ideju da se bori sa strahom od neuspjeha.

Članak je nastao u okviru projekta BIHUB (www.bihhub.org), kojeg financira Ministarstvo vanjskih poslova Republike Slovenije, kroz Program međunarodne razvojne saradnje Slovenije.

OSTANIMO U KONTAKTU!

Ako imate pitanje ili ideju za saradnju, kontaktirajte nas. Rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja i detaljno predstaviti naše usluge.